Üniversitemiz Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda TÜBİTAK 4007 BİLİM ŞENLİĞİ büyük bir ilgi ile gerçekleştirildi. Osmancık Bilim Şenliğine AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Osmancık Belediye Başkan yardımcıları Kadir Eskiadam ve Mustafa Işık, Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutan Vekili Tavfik Kara, Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Erol, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların amir ve müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor” sloganı ile Yüksekokulumuz bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Ömer Boyacı önderliğinde alanında uzman akademisyen, öğretmen ve eğitimcilerin hazırlamış olduğu Lojistik, Harita kadastro, Antropoloji, Tıp, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve birçok bilim dalında 38 farklı atölye çalışması yapılıp öğrencilere ve katılımcılara eğitim verildi.
Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Demet TATAR "Biyolojinin Eğlenceli Dünyası Atölyesi", Öğr. Gör Havva TARAKÇI "Engellilerle Empati Atölyesi" ve Öğr. Gör. Hatice Elçin ÖZBEK ise "İlkyardım Atölyesi" ile Bilim Şenliğine katılım sağlamıştır.